Luchtkwaliteit, CO2 meten | iSense It

Luchtvervuiling, CO2 meten

Ontdek meer over CO2, NO2, PM2,5 en VOS!

 

Een gezond binnenklimaat voor leerlingen en werknemers is in de huidige situatie met COVID-19 onder een vergrootglas komen te liggen. Met de iMeasure oplossing van iSense it kan de binnen luchtkwaliteit gemonitord worden en kan bij een te hoge CO2 waarde actie worden ondernomen.  

De sensoren van iSense it meten niet alleen op een moment, maar er wordt een hele historie bijgehouden van de luchtkwaliteit (CO2, temperatuur, luchtvochtigheid enz.) bij u op kantoor of in het klaslokaal.

Luchtvervuiling

Iedereen heeft het over luchtkwaliteit, maar wat is dat nu eigenlijk?

We staan er niet bij stil, ademen in en uit zonder te beseffen dat er in de lucht gassen, roet, en hele kleine stofdeeltjes zitten die schadelijk zijn voor onze gezondheid. De grote boosdoener is onzichtbaar fijnstof. In je longen kunnen ze ontstekingen veroorzaken en via de longblaasjes opgenomen worden in de bloedbaan waardoor het zich ophoopt in het lichaam. Op die manier kan luchtvervuiling leiden tot astma, bronchitis, longkanker en hart- en vaatziekten.

En hoe komt dit gevaarlijke goedje in onze lucht terecht?

Alhoewel de natuur ook fijnstof produceert (zeezout, pollen, stuifmeel, bodemerosie...) komt 75 à 80% schadelijke stof toch van de mens door verkeer, uitlaatgassen, industrie, verwarmingssystemen, land-en tuinbouw. Uit de uitlaat van auto's (vooral dieselwagens), bussen, vrachtwagens, scooters,... komt veel fijnstof, roet en stikstofoxiden. Maar ook het slijten van banden, remmen en wegdek veroorzaakt luchtvervuiling.

 

Verschillende gemeten stoffen:

C02 of koolstofdioxide

No2 of NOx

PM2,5 Fijn stof

VOS of Vluchtige organische stoffen